Нов търговски обект бе открит в Русе

Пазарът е единствен в квартал „Чародейка"

След пълна реконструкция днес официално отвори врати пазарът в големия квартал „Чародейка” в Русе. Той е собственост на  предприятие „Общински пазари“, което се грижи  за обновяване и модернизиране на своите обекти. Лентата на новия пазар прерязаха кметът Пламен Стоилов и управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев.
„Щастлив съм да честитя новата придобивка на жителите на кв. „Чародейка-юг“. Преди 3 години се ангажирах, че аз и моят екип ще работим за благоустрояването на квартала. Съвсем скоро открихме нова детска градина, днес врати отваря новият пазар, а до дни започва и изграждането на спортна площадка пред бл. 305“, заяви кметът Пламен Стоилов. Русенският градоначалник акцентира и на транспортния проект, по който бе направена първа копка на пробива „Кауфланд“ и който несъмнено ще скъси разстоянията с центъра на града.  „Още в края на 2012 г. се предприеха действия по разработване на проект за реконструиране на пазара в кв. „Чародейка“ и решаване на сложните въпроси, свързани с комуникациите преплитащи се под терена, отреден за пазар. Състоянието на водопроводната и канализационна системи, беше много критично. Металната конструкция на пазара, беше лошо проектирана и изпълнена и от големите снегове през последните 4 години имаше видими деформации и създаваше опасност от събаряне, дъждовните води се изливаха върху клиентите, а стоката се съхраняваше в лоши условия. Настилката в помещенията и пред тях беше разнородна и с много неравности и дупки.
„Пазарът тук, беше неугледен, неудобен, с нерационално използване на площите и в резултат на това, имаше заети 2 търговски маси и 3 метални фургона, които не бяха собственост на дружеството. Всичко това водеше до малки приходи за „Общински пазари“ ЕООД“, припомни управителят Кунчо Кунчев. „Ремонтът продължи 120 дни, като през това време за всички наематели, които работят в реконструираната част бе осигурена възможност да не прекъсват търговската си дейност и за целта, бяха изградени временни търговски маси на пазара. Благодарение на това нито един клиент на пазара не е върнат, без да направи необходимите си покупки. Всичко изградено е направено със собствени средства на Дружеството и възлиза на 182 000 лв.“, уточни още Кунчо Кунчев.

Деца от Общинския детски център за култура и изкуство поздравиха гостите на тържеството с кратка програма.  След официалната част по откриването на новия пазар, всички присъстващи имаха възможност да разгледат обекта и да напазаруват.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов