Трябва да се създават условия, да се привличат децата в спортните зали

Проблемите са изключително много, споделиха днес представителите на спорта в региона

Трябва да се обновява спортната база, трябва да се създават условия да се привличат децата в спортните зали. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов по време на среща с представители на спортни клубове от Русе на Градския стадион.
Проблемите са изключително много, споделиха днес представителите на спорта в региона. Не са реализирани подадени за финансиране проекти за обновяване на базата в гребането и борбата. „Не може да говорим, че ще привлечем децата да спортуват, а в една зала да падат два пъти таваните и да има инциденти с децата. В тази посока имаме много ясни ангажименти“, посочи зам.-председателят на ГЕРБ. Той даде пример с леката атлетика, където деца, завършили 12-и клас в Русе са заминали за САЩ поради по-добри условия за развитие. В същото време треньорите са положили усилия за подготовка и развитие на таланта им и страната губи възможност да се възползва от успеха им в бъдещ период. „Не можем да говорим за синтаксис в спорта, а утвърдените средства от 200 – 300 хил. лева да не могат да се реализират. Правителството на Орешарски започна да изгражда безсмислени басейни в села, където има само застаряващо население“, посочи Цветанов. Той припомни, че по времето на ГЕРБ бяха изградените спортни бази с европейски средства, сред които е и пистата на Градския стадион в Русе и др.
Цветан Цветанов бе придружаван от водача на листата на ГЕРБ в 19-и МИР - Русе и областен координатор на партията Пламен Нунев и кандидати за народни представители от региона. Малко преди разговора си с деятелите по проблемите на спорта в региона и страната той участва в лекоатлетически крос на новата писта на Градския стадион в Русе. Цветанов оцени високото качеството на лекоатлетическата писта, която беше реконструирана по време на мандата на ГЕРБ.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов