Ако хората гласуват с номер 9, ГЕРБ ще има възможност да се погрижи за по-високи доходи

Три диаметрално противоположни партии - БСП, ДПС и „Атака" управляваха на инат и пряко волята на народа си, заяви пред жителите на село Пушево Евгени Стоев, трети в листата на ГЕРБ. Положението в държавата видимо се влоши, върна се бандитизмът и грабежите, набезите от крадци са ежедневие, съгласиха се местните хора.

За да разговарят с тях, да припомнят свършеното и да начертаят възможностите за изход и развитие, в Пушево бяха още петият в листата Деян Хаджийски, заедно със Станислава Стоянова, Мариана Чалъкова и Георги Давидов - също кандидати за депутати от ГЕРБ. Останалите партии се надцакват в обещанията си, възмущават се хората.

„БСП обещаха 250 000 работни места, сега пък Бареков обещава 1 милион?!" ГЕРБ има възможност да се погрижи за по-високи доходи на хората, заяви Георги Давидов, който е доктор по педагогика и един от най-младите в листата. „Вчера по телефона с моите баба и дядо си говорихме точно за това. За да се стабилизира страната обаче е нужно хората да гласуват с номер 9 в изборната бюлетина", призова Давидов.

„Писна ни през половин година да има избори!", заявиха жители на Пушево пред кандидатите на ГЕРБ. На страната е нужно стабилно правителство, време е! Това е единодушното мнение на присъстващите.

В почивния ден към срещата с кандидатите за депутати се присъедини и областният лидер на ГЕРБ инж. Даниел Панов, който е кмет на В. Търново. Хората го посрещнаха със спонтанни аплодисменти. Пред градоначалника те споделиха притеснение за поддържането на пътя към селото. Крайпътна растителност възпрепятства видимостта и създава предпоставки за произшествия. Хората в Пушево решили сами да организират бригада от доброволци, която да разчисти храсти и клони, но това всъщност им донесло проблеми, защото се оказало незаконно, оплакаха се местните жители. Правителството на Пламен Орешарски е прехвърлило ангажиментите по почистване и поддръжка на третокласната пътна мрежа към държавната АПИ, вместо както по-рано това да правят общините, обясни кметът Панов.

В момента местната власт е с вързани ръце, а държавата няма пари за тези дейности, коментира икономистът Евгени Стоев. По думите му в АПИ са сключени необезпечени договори за над 700 милиона и от това много строители дори гладуват. Ако ГЕРБ не състави правителство и не се вземат спешнио мерки, през зимата ще станем свидетели на огромни проблеми и със снегопочиствавето, заяви Стоев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов