В Русе ще бъдат открити обекти на културно-историческите атракции

Мамут и риби ще има в изложбата на отдел „Природа”

В сутерена на Природонаучния музей в Русе е разположен голям аквариум, в който ще могат да се видят представители на флората и фауната от  Долен Дунав. Екомузеят е възстановен след 30 години в сградата на някогашния „Природо-научен музей”.  В аквариума с 50 000 литра вместимост ще има над 20 вида речни риби. Мамут в реални размери ще посрещне влизащите в зала "Палеонтология" на първия етаж в екомузея.
Изграждането на лапидариум на терена зад Регионалния исторически музей е другата атракция за посетителите. Там са разположени множество артефакти. Амфитеатърът се оформи и като място за провеждане на различни културни прояви.
В сградите на музея посетителите вече имат възможност да направят интерактивна разходка в миналото посредством мултимедия, филми и компютърни игри. В рамките на проекта са изработени 7 филма, разказващи за историческите и природните забележителности в русенски район.
Проектът, по който се обновяват сградите и експозициите се нарича „Развитие на културно-исторически атракции в градския туристически ансамбъл”. Общата му стойност е 4 432 260,90 лева, от които 95,93% се осигуряват по ОП  “Регионално развитие“, а собственият принос на Община Русе е 180 393,02 лева.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов