Български пътнически кораби возят туристи до Украйна

Дунав

18-09-2014, 11:13

Автор:

Наташа Димитрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Круизните кораби задръстват порт Варна

Те са привлечени от пристанището Вилково, което е украинската Венеция

Над шестнайсет хиляди пасажери е превозила досега на своите кораби русенската фирма „Дунав турс” АД.

„Имахме известни опасения с нашите партньори за пътуванията на моторен кораб „Русе Престиж” до украинското пристанище Вилково. Този круиз е с продължителност от шестнайсет дни и туристите го предпочитат, защото украинската Венеция, както наричат Вилково, е доста екзотично място за тях. Притесненията идваха най-вече за сигурността на пасажерите. Екип на нашата фирма два пъти посети този град, за да се убеди, че всичко  е нормално”- каза Катя Стоянова, изпълнителен директор на „Дунав турс” АД.

Предимно немски туристи предпочитат да плават по река Дунав, но и тази година не липсваха българи, които да ползват офертите на компанията. Специално за нашите туристи е  разработена програма, която включва и промоционални цени.

Изцяло нова през сезона е и анимационната програма на корабите на дружеството. Освен традиционната българска сватба, туристите изучават народни танци и имат уроци по български език. „Голямата конкуренция от кораби по вътрешните водни пътища на Европа ни кара да увеличаваме и изискванията към екипажите на корабите. Туристите ставата все по-взискателни, а ние се стремим да няма разочаровани пасажери”, допълни  Катя Стоянова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов