Най-интересните срещи в "Изида къп" - на осветление

На корта излиза екзекуторката на Клайстерс и Стосър

Вечерни мачове предлага програмата на престижния международен турнир по тенис за жени "Изида къп", който е с награден фонд 25 000 долара.
Нощната сесия на модерния тенис комплекс в Добрич включва най-интересния двубой за деня, като още в първия кръг поставената под №1 Дина Пфизенмаер от Германия и Виктория Кан от Русия зарадваха публиката със зрелищен мач. Срещата се игра на централния корт при ново осветление, което отговаря на всички изисквания за провеждане на професионални срещи. В същото време късният двубой дава възможност на любителите на тениса, които през деня са на работа, да имат възможност да не пропускат интересните сблъсъци в турнира.
Германката се наложи с 6-1 7-6 над Кан, която преди броени дни игра финал на "Алианц къп" в София.
Следващият мач на осветление ще бъде още по-вълнуващ, съобщават от пресцентъра на "Изида". На корта излиза екзекуторката на Ким Клайстърс на Ролан Гарос през 2011 г. и на Саманта Стосър от Уимбълдън 2012 – холандката Аранча Рус, която е поставена под №4 в турнира. На старта на схемата тя отстрани трудно Изабелла Нишикова с 6-7 6-3 6-4.
24-годишната Рус бе №1 в света при девойките. Тя има заработени близо 1 милион долара от турнири. В кариерата си има над 15 титли от календара на ITF. През 2007 г. игра полуфинал на Ориндж Боул. Година по-късно прави много силна година при девойките – триумфира на Аустралън оупън, играе финал при двойките и полуфинал на сингъл на Ролан Гарос и достига
до полуфиналите на US Open. Преди две години холандката бе на прага на ТОП 60 в света при жените, а на 18 септември – четвъртък, от 17.30 часа ще има за съперничка бразилката Беатриз Хаддад Мая.
В първия кръг на основната схема отпадна само една поставена тенисистка.
№5 Александра Каданту от Румъния отстъпи с 2-1 сета пред германката Антония Лотнер, която попадна в схемата като "щастлива губеща". Напред продължават две българки. Диа Евтимова отстрани представителката на домакините Калина Божилова с 2-0 сета, а Петя Аршинкова продължава напред след отказване на Виктория Томова, като преди това двете си
размениха по един сет.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов