Международни наблюдатели за изборите се представиха в Русе

Новините

16-09-2014, 08:55

Снимка:

Областна администрация - Русе

Автор:

Наташа Димитрова

Всичко от Автора

Наблюдатели от БДИПЧ има в пет града в България: София, Бургас, Плевен, Пловдив и Русе

Областният управител на Русе Симеон Иванов се срещна днес с наблюдатели от Бюро за демократични институции и права на човека от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа “ОССЕ” /БДИПЧ/.

Даниела Малиянска – Митевска от Република Македония и Андреас Кунерт от Германия са регистрирани наблюдатели в изборите за Народно събрание на 5 октомври по чл. 113 от Изборния кодекс. Тяхната мисия е да проследят организацията около вота в нашата страна. Наблюдатели от БДИПЧ има в пет града в България: София, Бургас, Плевен, Пловдив и Русе.

Областният управител сподели, че вече познава техните отговорности и задължения от 2013, когато в Русе пак е имало представители на организацията. Иванов подчерта, че Областна администрация е отворена към тях и те могат да присъстват на всяко едно приемане на материали свързано с предстоящите избори. Симеон Иванов не пропусна да отбележи още, че негово задължение е да бъдат организирани прозрачни избори.

Гарантирано бе, че към настоящият момент всички дейности и отговорности вменени на Областна администрация, съгласно хронограмата за предстоящите на 5 октомври избори и Изборния кодекс са изпълнени и/или се изпълняват стриктно и в срок.

Симеон Иванов покани Митевска и Кунерт на обучение, организирано от Централната избирателна комисия /ЦИК/ за Районните избирателни комисии /РИК/, с участието на РИК – Русе, кметовете на общини /ръководителите на общинските организационно – технически екипи/, ТЗ ГРАО, ОД МВР – Русе, РД „Пожарна безопасност и защита на населението” и Информационно обслужване АД София, клон Русе.

Обучението ще се състои на 17 септември, сряда, от 14.30 часа в зала „Св. Георги”, в сградата на областна и общинска администрация.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов