Национален проект ще изследва социалната подкрепа на деца и техните семейства

Животът

09-09-2014, 15:33

Автор:

Наташа Димитрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

50 деца поживяха на село

Дунавски деца преоткриват красотата на Русе

Ръководител на проекта е англичанинът Дейвит Бисет, който живее в Русе

Проектът е наречен „Оценка и самооценка на центровете, предоставящи услуги за деца и техните семейства”. Целта е да се изследва каква е действителната подкрепа на неправителствените организации, които се занимават с развитието на децата в страната.

През юли и август екипът на проекта е посетил четири центъра за обществена подкрепа в различни региони на страната – Русе, Велико Търново, Монтана и Панагюрище. Изследването ще обхване предимно мнението на децата, които посещават центровете, и оценката на техните семейства, които да доведат до промяна на начина, по който се работи у нас. Анкетите, които ще бъдат направени с тях, до сега не са отразявани в официални изследвания.

През есенните месеци работата по проекта продължава с провеждане на регионални фокус групи и представяне на новите начини на самооценяване, според изготвеното практическо ръководство.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез Фонд за реформи, свързани с участието на гражданското общество.  Грантът е 71 780  лева (44 972,29 швейцарски франка), а общата стойност на проекта е 79 889 лева. Той се осъществява от Сдружение „Еквилибриум” в Русе в партньорство с местния клуб „Отворено общество”.

Автор на ръководството е ръководителят на проекта Дейвид Бисет, който  живее в Русе, а консултант е професор Тони Гай от Великобритания, специалист по прилагане на позитивната психология в организационното развитие на децата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов