Симеон Иванов: Обединение за бъдещето на България

Духов оркестър и почетен караул за Съединението

С тържествена церемония русенци отбелязаха днес 129 – та годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Събитието пред Паметника на Свободата започна с приемане на почетния караул и тържествени маршове изпълнени от Общински духов оркестър, с ръководител Димчо Рубчев. Тържествено слово  по повод националния празник произнесе Областният управител на Област Русе господин Симеон Иванов. Губернаторът отбеляза, че „Съединението е един от онези моменти в нашата история, когато народът ни се изправя пред предизвикателствата на съдбата и поема в собствените си ръце бъдещето на Отечеството ни….Нека днес всички се обединим около принципите и ценностите на европейското демократично семейство. Обединение около визията за България, като модерна и справедлива държава”.

Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум и свещеници от Русенската митрополия отслужиха заупокойна молитва и благодарствен молебен. Официалната церемония завърши с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Свободата в Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов