Старозагорец ще участва в „Отбора на надеждата“ в Чили

Исус Чавдаров се подготвя за световното първенство по футбол за бездомни хора

В проведените тази пролет турнири взеха участие близо 20 деца и младежи от домовете „Българка”, „Мария Терезия” и „Теофано Попова” в Стара Загора, като двама от тях – Исус Чавдаров и Златко Иванов, бяха селектирани в „Отбор на надеждата”. „За огромно наше съжаление, поради здравословен проблем, Златко Иванов не успя да завърши подготовка за световното първенство по футбол за бездомни хора. Община Стара Загора обаче ще има за първи път свой представител на престижното състезание в лицето на Исус Чавдаров“, пишат в писмо до общината организаторите на футболната надпревара. В него те отправят благодарност към кмета Живко Тодоров за разбирането и помощта, които са получили в процеса на подготовката и провеждането на турнирите през пролетта на тази година.
Като част от подготовката си за Мондиала, тази неделя (07.09.2014 г.) от 11:00 часа националният „Отбор на надеждата” ще проведе турнир на тренировъчния терен на стадион „Берое”. Организаторите очакват кметът на Стара Загора да се присъедини към турнира, заедно с ветераните на футболния Берое.
Стара Загора за първи път има свой представител в разширения национален „Отбор на надеждата” по футбол, съставен от млади хора в неравностойно положение. Исус е от Дома за деца лишени от родителски грижи „Мария Терезия”. Световното първенство по футбол за бездомни ще се проведе в Чили през месец октомври.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов