Филм на младежи от Казанлък спечели приза на европейски конукрс

Във филма участват местни доброволци на център „Взаимопомощ”

Филмът „Толерантност”, съвместна продукция на младежкото театрално и филмово студио към читалище „Възродена Искра” и Младежки център за развитие „Взаимопомощ” в Казанлък бе класиран на първо място в конкурса „Fingerprint voting contest“, съфинансиран от ЕС за споделяне на младежките възможности.

Това съобщи председателят на „Взаимопомощ” Мария Славова.

Във филма участват местни доброволци на център „Взаимопомощ”, а двете главни героини са европейски доброволки от Испания по програма „Младежта в действие” и проект „Приятелство в кутия” на организацията.

Филмите са оценявани в четири направления, свързани с правата на човека и толерантността - „Достойнство”, „Свобода”, „Солидарност” и „Равенство”. „В генералното гласуване по всички направления, което се проведе в социалните мрежи участваха по два филма от Естония, Португалия, България и Италия.

Казанлъшката продукция на режисьора Румен Сомов спечели с 969 гласа, следвана от португалски филм с 550 гласа, а на трето място е също български филм с 510 гласа.
Част от авторите на филма, Красимир Цанев, експерт „Програми и проекти” на МЦР „Взаимопомощ” и Милена Кънчева, оператор на филмовото студио към читалище „ Възродена Искра”, да пътуват до Брюксел, където от 10 до 12 септември ще представят организациите си, Казанлък и бъдещи планове в заснемането на нови продукти .

Филмът „Толерантност” в началото на година бе награден от Община Казанлък с плакет и трето място „За най-добра младежка инициатива, на второ място се класира петдневният Еко фестивал на язовир Копринка, организиран през 2013 година от МЦР „Взаимопомощ” за трета поредна година.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов