„Дунав” продължава за купата на България

Младите "дракони" с класика срещу "Несебър" в елита при юношите

Футболистите на "Дунав" победиха "Черноморец" Балчик с 1:0 в мач от предварителната фаза от турнира за Купата на България.

Двата отбора от Североизточната "В" група играха на неутрален терен в Нови пазар. Това не попречи на немалко русенци, начело с единия от зам.-кметовете на крайдунавския град Свилен Иванов да подкрепят "драконите".

Мачът протече почти изцяло пред вратата на тима, воден от Георги Иванов - Геша. Пропуските на дунавските нападатели обаче, попречиха мачът да бъде решен още през първата част. Вместо това попадението падна чак в 90-ата минута.

При поредната русенска атака последва центриране отляво и разбъркване в наказателното поле на "Черноморец". Най-съобразителен се оказа влезлият като резерва Йордан Димитров, който вкара отблизо за 1:0 за "Дунав".

След двубоя старши треньорът на "драконите" Веселин Великов отчтете, че успехът е бил заслужен. "Теренът беше много лош. Направихме и множество пропуски. Късметът все пак бе с по-силния и заслужено победихме", коментира той.

Младите "дракони" на Емил Иванов победиха "Несебър" с 3:0 в мач от петия кръг на Елитната юношеска група до 17 г. С това "Дунав" постигна първи успех на най-високото ниво в тази възрастова група и се оттласна от дъното, заемайки 16-та позиция.

Преди двубоя на Градския стадион в Русе кметът Пламен Стоилов пожела успех на дунавци, гарантирайки им, че местната власт ще продължава да подкрепя спортните надежди на града.

Русенският състав от своя страна даде всичко от себе си да докаже, че заслужава място на най-високото ниво в своята възраст. Капитанът Стефан Митев направи хеттрик за победата на своя тим. Той отбеляза веднъж през първата част и още два пъти след почивката. Гол на Джем Мюмюн за "драконите" пък бе отменен изненадващо от рефера в края на второто полувреме. С победата си момчетата направиха най-добрия подарък на треньора Димитър Тотев, с който "Дунав" заслужи място в Елитната юношеска група до 17 години.

В следващия кръг русенският състав гостува на миналогодишния шампион в тази възрастова група "Лудогорец" на 7 септември от 17 часа.

"Децата много се потрудиха, за да стигнат до този успех. Загубите до момента не им повлияха и те доказаха, че имат качества. Смятам, че с труда, който показват, настроенито и желанието за игра, тепърва почват хубавите моменти за този отбор. Във всеки мач излизаме за победа. Това важи и за предстоящата среща с "Лудогорец", въпреки загубите които записахме от тях в контролите. Не ни е страх от никого", заяви треньорът на младите "дракони" Емил Иванов.




Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов