Русенски спортисти с успехи в Китай

Младите надежди представиха достойно страната

Тримата млади русенски състезатели, представили България на Младежките олимпийски игри в китайския град Нанкинq получиха знамена с герба на Община Русе от кмета Пламен Стоилов. НМария Мицова /бадминтон/, Владимир Тушев /спортна гимнастика/ и Александър Тодоров /спортна стрелба/, разказаха за постигнатото по време на олимпийските игри, за перфектната организация в Китай и набелязаха нови цели пред себе си.

„Впечатляващо участие и достойно представяне на Русе и България. Ще продължим да ви помагаме и подкрепяме“, заяви по време на срещата с младите спортисти кметът Пламен Стоилов.

Припомняме, че Владимир Тушев завърши на четвърто място във финала на халки в турнира по спортна гимнастика. Много малко не стигна на състезателя на клуб „Акро” да бъде сред медалистите на Младежките олимпийски игри.

Александър Тодоров също завърши 4-и на 10 метра с въздушен пистолет и се размина с медала.

В турнира по бадминтон Мария Мицова има 1 победа и 2 загуби. Тя започна с убедителен успех участието си на Олимпиадата в Нанджин. Състезателката на СКБ „Приста“ надигра категорично естонката Кристин Кууба. Мицова можеше да победи и във втория двубой, но се размина за малко от победата. В третата си среща Мария загуби от Луизе Хайм /Германия/.

Вторите летни младежки олимпийски игри бяха организирани от Международния олимпийски комитет и в тях участваха младежи на възраст между 14 и 18 години.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)