Студенти приети в Англия на среща в Търново

Животът

01-09-2014, 07:33

Автор:

Виктор Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Студенти положиха военна клетва в НВУ "Васил Левски"

Личен пакет с формуляри за първоначална регистрация, телефон за спешна връзка, инструкции за посрещане и настаняване ще има за всеки

50 първокурсници, приети да учат в британски университети, се съберат на съреща във В. Търново за финална ориентация и консултации за успешен старт на учебната година в Англия. Професионални консултанти по обучение в чужбина ще им предоставят  специализирана информация и полезни съвети какво трябва да направят веднага, след като пристигнат на Острова. Срещата е насрочена за 15,00 часа днес в хотел „Премиер”.

Всеки първокурсник ще получи личен пакет с формуляри за първоначална регистрация в университетите, телефон за спешна връзка, инструкции за посрещане и настаняване. Кандидатствалите за студентски кредит ще получат и официалните си потвърждения за отпуснатата сума.

Срещата е част от поредицата, която международният проект „Световно образование” организира в страната, за да подпомогне бъдещите първокурсници в процедурите по настаняване, регистрация и подаване на необходимите документи за пребиваване и обучението във Великобритания.

Целта е бъдещите студенти да се срещнат и да се запознаят със сънародниците си, с които им предстои да учат 3 или 4 години в западен университет, и така да се улесни адаптацията им към българската студентска общност в страната. Специален гост на срещата ще бъде Румяна Илиева – дипломиран бакалавър по Бизнес науки от Университет Гринуич в Лондон. Тя ще сподели с първокурсниците своите впечатления от обучението и живота си в Англия през последните 3 години.

Началото на студентската учебна година във Великобритания започва между 16 септември и 7 октомври, в зависимост от учебното заведение, когато се очаква за Острова да отпътуват над 1500 български първокурсници.

Тези, на които тепърва предстои кандидатстване в чужбина, могат да получат повече информация за изискванията на университетите и насоки за успешен прием в университет на предстоящото през октомври издание на проекта "Световно образование". Проектът ще посети и Велико Търново в рамките на Информационен ден за образование в чужбина, който ще се проведе на 9 октомври от 10,00 до 17,00 часа в същия хотел.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов