Павел баня празнува

Богата културна програма за храмовия празник на църквата “Рождество Богородично”, който е и празник на града

Няколко са акцентите в събитията в рамките на празничната програма. На 05.09.2014г. от 18.00 часа в зала „Младост” на читалище „Напред – 1903” кметът на община Павел баня кани жителите и гостите на курорта на традиционната „Среща на кмета с граждани”. На нея ще бъдат обсъдени възможностите за развитие на региона, перспективите и добрите практики на управление.
В Деня на Съединението – 6 септември, ще се състои масов лекоатлетически крос за деца и възрастни в района на градския парк в Павел баня, а веднага след това започва спортният празник на плувния комплекс с много състезания, конкурси и игри. От 18.00 часа на централния площад стартира и четвъртото издание на фестивала „На хоро в Розовата долина” с участието на клубове за народни хора от цялата страна.
На 8 септември от 09.00 часа храмовият празник на църквата „Рождество Богородично” ще бъде отбелязан с Тържествена света литургия и водосвет за здраве на жителите и гостите на град Павел баня. Малко след това ще бъде обявен и носителят на традиционната годишна награда на кмета на общината за цялостен принос в развитието на туризма в региона.
В рамките на празника ще е състои детско шоу с клоуни и забавни игри, етнофестивал, концерт на гостуващи изпълнители, както и празничен спектакъл на Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Детелини” от Павел баня със специалното участие на гости от Скопие, Македония.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов