Николина Ангелкова: АПИ е направила проверка и е установено, че на АМ „Струма” не се работи

Веднага е изискана спешна среща с директора на изпълнителя на проекта

Агенция „Пътна инфраструктура” е направила проверка на място на Лот 4 от АМ „Струма” и е установено, че на автомагистралата не се работи. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебния кабинет Николина Ангелкова по време на пресконференция, предаде focus-news.
Министър Ангелкова уточни, че по време на проверката не е имало машини и работници. Веднага е изискана спешна среща с директора на изпълнителя на проекта. „Тя ще се състои следващата седмица, за да представят ревизирана строителна програма и ако нямаме уверение, че програмата е реалистична и че те ще мобилизират всички ресурси на място, договорът ще бъде прекратен. Към момента работим в проучване и идентификация на възможностите за прекратяване по три договора – един пътен и два железопътни. Управляващият орган ще извършва проверки на място два пъти в месеца и ако е необходимо, ще се осъществяват инцидентни проверки”.
Министърът даде уверение, че проектът АМ „Марица” ще приключи в рамките на допустимост на разходите, до края на 2015 г. „Строителят при Лот 1 е представил ревизирана строително-технологична програма на АПИ. Те ни увериха, че проектът ще приключи през май месец 2015 година. Това ще доведе до удължаване на срока по договора, който е до края на тази година. Съгласно него ще се активизират всички клаузи за неустойки, които са свързани със закъснението по изпълнението по-договор”.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)