Еколози дават 40 бона за направата на 4 минутни филмчета за Странджа

Дирекцията на природен парк Странджа е обявила обществена поръчка за направата на десет документални филма, които да показват красотите на планината. Обществената поръчка включва създаване на 10 броя филми с обща продължителност 40 минути, представящи природозащитната дейност на парка: опазване и възстановяване на видове и местообитания, устойчиво развитие на региона, озвучени на 3 езика-български, английски и руски. Ще се показват както видовете животни и растителност, така и туристически маршрути, които ще могат да ориентират посетителите. Изпълнителят трябва да създаде и софтуер за управление на аудио-визуалното съдържание, версии за представяне в интернет и на DVD, както и да изработи 1000 копия на всичките филми.
Прогнозната стойност на поръчката е 40 000 лв.
Базата от аудио-визуални елементи трябва да включва растителни видове; реки; типове местообитания, както и такива, които са разпространени единствено в парка; риби,земноводни и влечуги; птици; бозайници; гъби; безгръбначни животни; туристически маршрути; билки.
Изискването към кандидатите е да са изпълнили минимум два договора за разработване на тематични мултимедийни презентации, филми или клипове. Като доказателство те трябва да представят препоръки за добро изпълнение. Офертите ще се приемат до 10 септември /включително/.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов