Арестуваха двама продавачи на риба за подкуп на полицаи


Двама продавачи на нелегална риба бяха прибрани в ареста, след като опитаха да подкупят полицаи. Случая е станал в Приморско. Задържаните тарикати са 32-годишният Мехмет Ахмет и 36-годишният Гриша Атанасов. Те са продавали риба със съмнителен произход на пътя за Китен. Полицейски патрул минал на рутинна проверка и спрял при търговците. Униформените им поискали документи за произхода на стоката. Двамата хитреци естествено нямали такива и веднага измислили план как да се отърват от наказание и глоба. Единият отворил багажника на колата и пуснал вътре две банкноти по 20 лева.
Опитът за корупция обаче им излязъл солено. Полицаите закопчали на часа търговците и ги прибрали за едно денонощие в ареста.
Срещу тях вероятно ще бъде образувано дело за опит за подкуп на длъжностни лица.

На главния път Созопол – Приморско са хванати няколко други продавачи на нелегална риба. Инспектори на ИАРА са съставели 5 акта на нарушители за незаконна продажба и превоз на риба, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите. При проверките от водоеми в страната са иззети общо 1 630 метра бракониерски мрежи и 110 бр. незаконни уреди за улов на раци.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов