Петима в ареста след антидрога акция в Пловдив

Крими

17-08-2014, 16:07

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Задържани са за 72 часа

Петима са в ареста след акция за пресичане на незаконното разпространение на наркотици от служители на ОДМВР – Пловдив, съобщиха от полицията.

Заподозрени в незаконната дейност са пловдивчаните Н.А. /35 г./ и Я.К. /26 г./, Ф.Ф. /24 г./ от Куклен и жителите на самоковското село Доспей – С.С. /27 г./. и Н.С. /25 г./.

Претърсени са леки автомобили на мъжете. Последвали са проверки и на три частни адреса в Пловдив. В хода на операциятаса били открити и иззети 200,298 грама амфетамин, 146,757 грама марихуана, електронна везна и множество мобилни телефони.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК. След доклад на материалите пред наблюдаващ прокурор при Окръжна прокуратура – Пловдив, петимата задържани са привлечени като обвиняеми по досъдебното производство. Наложена им е мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа.

Операцията се е провела в  четвъртък от криминалисти в сектор "Противодействие на престъпления с висока обществена опасност" и колегите им от сектор "Специализирани полицейски сили".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов