Златни и сребърни бижута пуска на търг НАП

Мисия Пловдив

13-08-2014, 11:46

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Предлага и платина

Приходната агенция в Пловдив пусна на търг платина, злато и сребро, съобщават от там.

Продажбите ще се проведат на 19-ти август. Днес приключват огледите.

Кандидат-купувачи, които не успеят да проведат огледи днес, могат да разгледат снимки на изделията в електронния магазин на Агенцията на интернет адрес www.nap.bg в рубриката "Продажби", посочват от НАП.

Платината е във вид на намотки, тъй като е извлечена от катализатори и дънни платки. Общото й тегло е 4,2 килограма. Очаква се да предизвика интерес не само у лица, занимаващи се с електроника, но и у бижутери, тъй като често е предпочитана пред бялото злато заради специфичния блясък, който се получава в украшенията.

Няколко кюлчета и накити от злато с общо тегло 4,5 килограма допълват асортимента. Впечатление между тях правят медалиони с образа на "Нифертити" и пендар с надпис "Александър Втори" от 22 каратово злато. Среброто пък възлиза на 91 килограма, от които 88,7 кг са кюлчета и 2,2 кг във формата на обеци, гривни, пръстени и синджири.

Тъй като освен украшения, за продан се предлага и голямо количество необработени изделия, изискване към участниците в търговете е да имат пълен лиценз по Валутния закон, даващ право за търговия и за преработка на благородни метали.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов