Плевенският съд даде 8 години затвор на убиец от Чомаковци

Убиецът ще трябва да плати и 120 хиляди лева на ищците

С присъда от днес, 31 юли, състав на Плевенски окръжен съд призна подсъдимия К.Г.К. за виновен в това, че на 10 срещу 11 ноември 2013 г. в село Чомаковци, общ. Червен бряг, умишлено е умъртвил Н.В.К. от същото село, поради което е осъден на 12 години лишаване от свобода.
На основание чл.58а ал.І от НК присъдата на подсъдимия К.Г.К. е намалена с 1/3 от 12 години на 8 години лишаване от свобода. Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвор, като се приспадне времето, през което подсъдимият е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража".
Освен това, Плевенският съд е осъдил подсъдимия да заплати на гражданския ищец В.К.Б. сумата от 20 000 лв. за претърпените в резултат на престъплението неимуществени вреди. Той трябва да изплати и на гражданския ищец и частен обвинител П.Н.В. сумата от 50 000 лв., както и на К.Н.В. сумата от 50 000 лв., за претърпените в резултат на престъплението неимуществени вреди, ведно със законната лихва.
Подсъдимият К.Г.К. ще изплати и направените разноски по делото. Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Велико Търново.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)