Пловдивски превозвачи блокират столицата в петък

Мисия Пловдив

30-07-2014, 15:49

Снимка:

kamioni.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ограничават движението на тирове и камиони през Шипка

Решено! Надзирателите излизат на протест

В 15 часа, в най-натоварения за трафика ден, всички изходи на София ще бъдат затворени от ТИР-ове

Превозвачите ще блокират София в петък. В 15 часа, в най-натоварения за трафика ден, всички изходи на столицата ще бъдат затворени от ТИР-ове, предава Радио Пловдив. 

Това е ответна мярка на взетите решения от Агенция „Пътна инфраструктура“, обяви пред БНР заместник-председателят на Националното сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов. Той обясни, че едностранно, без съгласуване с бранша, от АПИ са издали заповед, с която се увеличават пътните участъци със забрана за движението на камиони в петък и неделя. 

Красимир Лалов твърди, че причина за заповедта са лобистки интереси. Той заяви, че ако председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” Стефан Чайков не каже кой му е разпоредил да подпише заповедта на тъмно, то в петък от браншовата организация ще съобщят чии са интересите. 

На въпрос кой би разпоредил заповедта да стане факт, Лалов отговори – цитира: „Години наред е един и същ човек, който плаши със своето влияние и заплашва всички шефове в АПИ, че ще ги вкара в затвора.” 

Очаква се превозвачите да бъдат подкрепени от свои колеги от Пловдив. Те ще прекратят протестите само при едно условие - отмяна на заповедта на АПИ.

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)