Пускат движението по „Лъвов мост“ в края на октомври

Няма забавяне на ремонтите по пътните артерии в столицата

В края на октомври, най-късно началото на ноември ще бъде пуснато движението по "Лъвов мост" в столицата, съобщи зам.-кметът по транспорт на София Любомир Христов за „Фокус“. По думите му няма сериозни забавяния на ремонтните дейности по останалите пътни артерии в София.

В срок до края на юли се очаква приключването на едното от мостовите съоръжения по бул. „Цариградско шосе”, в средата на август ще бъде готово и другото, съобщи зам.-кметът. Той допълни още, че продължават и работите по пътната част между моста на 4-и километър и разклона за летище „София“. Христов посочи, че този проект е най-значим от гледна точка на реконструкции и върви по план. Друг важен проект е бул. „Ботевградско шосе”, каза още той.

Зам.-кметът допълни, че предстои през началото на август да започне ремонт на бул. „Тодор Каблешков” между бул. „България” и кв. „Бъкстон”.

В края на лятото комфортът на пътуване в София ще се подобри, коментира той. На местата, където се изграждат нови съоръжения, може да се каже, че трафикът ще бъде облекчен, категоричен бе Любомир Христов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов