Бургазлия обжалва холандска глоба по закона за пътищата в Кралството

Крими

21-07-2014, 12:30

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Митко Камбуров оспорва санкцията от 130 евро

 Бургазлията Митко Камбуров, глобен в Холандия  заради невалиден документ за технически прегледа на автомобила си, обжалва пред Бургаския апелативен съд  полицейския  акт. До месец съдът в Бургас трябва да излезе с решение по жалбата.
Окръжният съд в Бургас е признал наложената на Камбуров от подразделение „Административна обработка на глобите” на полицията в Ротердам финансова санкция.

Той е глобен да плати 130  EUR, с равностойност в български левове по курса на БНБ – 254,26 лв., за извършено нарушение на Кодекса за движение по пътищата на Кралство Холандия. В издаденото на 12.11.2013 г. решение по техния Закон за административната уредба, е посочено, че Камбуров е ползвал на 27.06.2013 г. в Ротердам невалидно удостоверение за технически преглед на МПС с маса по-малка от 3500 кг.
Производството по налагане на парична санкция е проведено писмено като българският гражданин е бил уведомен за правото си да обжалва решението.
Холандските власти са поискали чрез Министерство на правосъдието да бъде изпълнен техният санкциониращ акт. Окръжен съд – Бургас е намерил, че решението им отговаря на изискванията на Закона за признаване, изпълнение и изпращане на решения за конфискация или отнемане и решения за налагане на финансови санкции. Решаващият съд е постановил актът на холандската полиция да бъде предаден за изпълнение на Националната агенция за приходите.
Пред Апелативен съд – Бургас днес служебният защитник на Камбуров помоли да бъде направена нова проверка на данните по делото. Той обърна внимание, че в момента жалбоподателят търпи наказание в холандски затвор за извършени от него нарушения, включително това, за което му е наложена финансова санкция.Той обаче не представи доказателства за това.
Представителят на Апелативна прокуратура – Бургас поиска да бъде потвърдено решението на Окръжен съд – Бургас за изпълнение на наложената на Камбуров финансова санкция. Прокурорът намира за законосъобразно постановеното изпълнение на решение, издадено от несъдебен орган, тъй като то се позовава на Рамково решение 2005/214/ПВР на Съвета от 24 февруари 2005 година относно прилагането на принципа за взаимно признаване на финансови санкции.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов