Цонко Цонев ще бърка рибена чорба в Тутракан

От 21 юли: „Огненият Дунав“ с Димитър Рачков, Румънеца и Енчев, Б.Т.Р.

За трета поредна година в Тутракан ще се проведе фестивалът „Огненият Дунав“, който е приемник на традиционния празник на реката.

От 21 до 26 юли, песните, танците, емоциите и изненадите ще съпътстват делниците и красивите залези над дунавския град. Празничната програма стартира на 23 юли с изпълнение на ансамбъл „Българе“, на 24 юли е концерта на Румънеца и Енчев, а на 25 юли ще бъде представена операта „Графиня Марица“.
Кулминацията е на 26 юли, когато огнено шоу ще озари небето над града, а за доброто настроение на участници и зрители ще се погрижат актьора Димитър Рачков и рокаджиите от Б.Т.Р.

В рамките на петте фестивални дни в Тутракан ще рисуват и осем известни български художници, а на 26 юли от 17 часа в залата на Обредния дом ще бъде открита и изложба с техните творби.

Една от големите атракции и на тазгодишното издание на фестивала „Огненият Дунав“ ще е състезанието по приготвяне на рибена чорба, в което основни съперници са кметските екипи на Тутракан и Каварна, и градоначалниците Димитър Стефанов и Цонко Цонев.

В рамките на петдневния фестивал самодейни състави от региона и гостуващи групи ще представят местните традиции и културна среда. Ще бъдат организирани състезания по символично преплуване на реката, гребане с рибарски лодки, улов на риба и състезание по греда над вода.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов