"Берое" стартира новия сезон, посреща "Черно море"(Варна)

5000 фенове на зелено-белите се очакват на стадиона

„Берое“ стартира новия шампионат с домакинство на „Черно море“ (Варна) довечера от 20 часа на стадион „Берое“. Срещата от I кръг на „А“ група ще бъде ръководена от Станислав Тодоров от Шумен.
В 19:10 часа митрополит Галактион ще извърши водосвет за здраве, а програмата за откриването на сезона ще бъде продължена от мажоретен състав от ЦДГ „Светлина“.
Над 5 000 фенове ще подкрепят „Берое” в домакинството му срещу „Черно море“.
Старши - треньорът на Берое Петър Хубчев ще заложи на схема 4-5-1, а на вратата ще бъде Караджов, през него в защита ще действат Иво Иванов и Аласан Н Диайе, ляв защитник ще играе Пенев, а отдясно Зехиров, който се възстанови от контузи или Мунин. В халфовата линия ще бъдат бразилецът Елиаш, Костадинов и Аясс. Венци Христов ще е по левия фланг на атаката, а по деснния новото попълнение Бакалов. Жуниор Мапуку ще води атаката на Берое.
Георги Андонов лекува контузия и няма да попадне в сметките на Петър Хубчев. Наказани футболисти в състава на Берое няма.
По време на лятната подготовка „Берое“ записа шест контролни срещи, в които постигна пет победи и едно равенство.
Помощници на главния арбитър Станислав Тодоров на срещата довечера ще бъдат Иво Колев и Мартин Венев от София. В близост до двете футболни врати ще са Георги Йорданов от Габрово и Стефан Павлов от Бургас, а четвърти арбитър е Милен Арабаджиев от Велико Търново. Софиянецът Марин Раковски е дежурен делегат, а оценка на съдийството ще постави Димитър Костов от Бургас.
Неделният двубой между двата отбора е под номер 80 в историята на „А“ група, като досега „беройци“ са постигнали 27 победи и 24 равенства, а в 28 срещи „Черно море“ е бил победител. Головата разлика е 83:89, в полза на „моряците“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов