Мъж се барикадира в стая на съда в Нова Загора

Психичноболен мъж от Нова Загора се барикадира в кабинета на председателя на районния съд в града Георги Йорданов, наложи се намесата на спецполицаи от Сливен, за да бъде изведен.

Очевидци разказаха, че Митко дошъл сутринта преди началото на работното време в 8,30 часа, когато в стаята до кабинета на председателя била само една от секретарките. Нямало и външни посетители. Човекът бил въоръжен с нож. Не бил агресивен, но когато дошли няколко полицаи, за да го задържат, той изведнъж се вмъкнал в отворения кабинет и се барикадирал отвътре.

В последствие станало ясно, че мъжът страда от психически проблеми, а полицаи пристигнали в дома му, за да го отведат в медицинско заведение за експертиза. Той успял някак да се измъкне и хукнал да търси защита от прокурори и съдии, защото не искал да влиза в лудница. Пристигнал в сградата на съда, където най-напред потърсил прокурор, а след това - и съдиите. Заради ранния час все още юристите не били дошли на работа, не е ясно и как болният се е промъкнал покрай охранителя на съда.

Полицаите не атакували веднага залостилия се в кабинета мъж, а опитали да го изведат с преговори и молби. Дори докарали автовишка, тъй като председателският кабинет е на третия етаж, за да може психолог да разговаря с него през прозореца от вишката. За всеки случай пристигнала и линейка.

На мястото били доведени съпругата и детето на нападателя, което било на 7-8 години. След като Митко отказал и на тях да излезе, към обяд пристигналите от Сливен спецполицаи се принудили да разбият вратата и да отведат насила човека от там. Той не оказал съпротива и в крайна сметка никой не пострадал при екшъна. За мъжа се знае, че е от ромски произход и работел по временната заетост в озеленяването на града.

От Районния съд в Нова Загора увериха, че заради инцидента няма отложени дела, тъй като за вчера не било насрочено нито едно съдебно заседание, пише в. „24 часа“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов