Превръщат Русе в атрактивно място за правене на бизнес

С общи усилия общината и бизнесът ще направят града привлекателен за живеене и работа

Община Русе организира Кръгла маса по проблемите на бизнеса. Тя ще се проведе на 25 юли от 10 до 12 часа в зала „Европа“ на Доходното здание. Това стана ясно на пресконференция днес, на която присъстваха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, зам.-кметовете Даниела Шилкова и Страхил Карапчански, собственикът на „Топ мен“ ЕООД Мартин Йорданов, проф. Сава Джонев – преподавател в Софийския университет, издателят на книгите на Елиаху Голдрат – Димитър Бакърджиев, известният дизайнер Любомир Дойчинов, както и много представители на институции и бизнес организации в Русе.

„Инициативата на Община Русе е в изпълнение на Стратегията за инвестиционен маркетинг. Идеята ни е да създадем платформа за структуриран диалог между институциите и бизнеса, а целта – Русе да е атрактивно място за живеене, работа и правене на бизнес“, заяви в началото на брифинга зам.-кметът Страхил Карапчански.

Според кмета Стоилов проблемите на бизнеса са важни за Общината, затова трябва да бъдат дефинирани. „Кръглата маса е първата инициатива от предстояща поредица, зад която Общината застава на 100%. Целта е да се подпомогне бизнеса и да има по-добро взаимодействие с институциите, да се презентира бизнеса на Русе у нас и в чужбина“, заяви кметът Пламен Стоилов.

Участниците в днешната среща се договориха да продължат  дискусията в по-широк формат следващия петък, когато ще се проведе кръглата маса в зала „Европа“.  Снимка на Деня

Щрихи от Плевен