Крайният срок за участие във Фотоконкурса "Запази духа на Русе" се удължава

Класирането ще се определи според броя на събраните гласове

Крайният срок за участие във Фотоконкурса "Запази духа на Русе" се удължава до 31 юли 2014 г. Решението е на организаторите, Дружеството на журналистите-Русе към СБЖ и Общинската фондация "Русе- град на свободния дух", които искат да дадат шанс на повече ценители на фотографското изкуство да се включат в проявата.


Припомняме, че в конкурса могат да се включат професионалисти и любители. Участниците трябва да представят до 5 снимки /до 2000 пиксела по дългата страна/, придружени от визитка на автора с обем не повече от 20 компютърни реда. Нужно е да се изпратят на електронен адрес foto_kdk@abv.bg.  Условието е снимките да са авторски, да предлагат оригинален поглед към темата.


Жури, с председател актьорът и фотограф Симеон Лютаков, ще номинира до 3 снимки от автор и ще обяви резултатите на фейсбук страниците на Клуба на дейците на културата и на кампанията "Русе- град на свободния дух" на 1 септември 2014 г.
От 1 до 30 септември за номинираните ще се гласува он-лайн на двете фейсбук страници. Всеки ще може да гласува само по един път.


Класирането ще се извърши според броя на събраните гласове. Авторите на първо, второ и трето място ще получат парична награда съответно 500, 300 и 200 лева и възможност за двуседмична самостоятелна изложба във фоайето на Доходното здание в периода от 1 ноември до 15 декември 2014-а.


Наградите ще се връчат на 15 октомври в Доходно здание. По същото време там ще бъде открита обща изложба със снимките на участниците в конкурса, класирани до 10-то място. Предоставените фотоси стават собственост на организаторите и за тях няма да се търсят авторски права.


Инициативата за конкурса е на Дружеството на журналистите- Русе и се осъществява с подкрепата на Общинска фондация "Русе-град на свободния дух". Целта е да се стимулира фотографското изкуство, творческия поглед към съвременното лице на Русе. Конкурсът се посвещава на 120 години от началото на организираното журналистическо движение в България.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)