Лили си връща Детелините

Откупиха неостаряващия й шлагер

Примата на българската музика Лили Иванова отново може да пее неостаряващия шлагер „Детелини“, въпреки забраната на някогашната дуетна половинка Асен Гаргов, заяви пред „24 часа“ авторът на текста на песента Асен Ошанов.

Известният царски юрист е автор на текста на култовата песен. Силно възмутен от отношението не само към Лили, а икъм всички българи, които я обичат и обожават песните й, Ошанов е топравил искане в лицензионната комисия да притежава търговската марка на „Детелини“. Решението на комисията било в негова полза и така Лили отново ще пее неостаряващия си шлагер.

Преди 4 години Асен Гаргов, автор на музиката на песента, обяви, че с нотариална покана до певицата й забранява да изпълнява композирани от него песни, сред които и "Детелини". Асен Ошанов обаче, върна песента на Лили като подарък.

Юристът на царя, както е по-известен той, има около 50 естрадни песни, голяма част от които са изпети от Лили Иванова и Богдана Карадочева („Шан-з-Елизе“). И признава, че любимата му от всички е „Детелини“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов