Най-добрите в подводната фотография се събират на фестивал в Китен

От днес Китен е димакин на Петия Републикански фестивал на подводната фотография. Там ще се съберат водолази, харпунджии, гмуркачи, които умеят да снимат добре. Фестивалът ще продължи три дни и ще се проведе в къмпитг "Китенски зарив".
Конкурс „Новобранец на годината“ ще е за снимки, на които присъстват водолази или алпинисти, направени по време на фестивала. Наградата е Водолазен курс първо ниво по системата на SSI. В състезанието не могат да участват сертифицирани водолази. Спечелената награда не може да се преотстъпва.
В конкурса „Най-голяма отстреляна риба“ ще участват риби с тегло над 300 гр. Всеки състезател участва само с една риба. Уловът ще се предава в къмпинга, за да се претегли.
За любителите на кулинарията е конкурсът „Златния черпак“. При него ще се оценява най-вкусната рибена чорба. Надпреварата ще се провежда през всяка от вечерите.
Ще има и Национално състезание с плавници 2014. Участниците се разделят на мъже и жени, като ще им бъдат раздадени плавници с каишка. Състезателите разгряват предварително, обуват плавниците и се нареждат на старта. Най-бързият бегач с плавници по пясъка печели награда. При класирането на снимките – победител ще е фотографията, събрала най-много първи места.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов