Веселин Христов: "Очаквам Кирил Рашков да бъде арестуван"

Ромският бос нападна репортерите на „24 часа” Радко Паунов и на „Преса” Ваня Драганова пред хотела си

„Очаквам Кирил Рашков да бъде арестуван след нападението над кореспондентите на „Преса” Ваня Драганова и „24 часа” Радко Паунов. Този човек има поне 10-12 присъди, част от които за хулиганство. Съден е за закана за убийство и е лежал ефективно в затвора. Но не бих се учудил отново да му се размине”. Това коментира днес вуйчото на прегазения през 2011г. Ангел Петров от Катуница – Веселин Христов.

Той припомни, че по подобен начин през септември 2011г. Кирил Рашков е нападнал него и приятелката му Ваня Петрова пред дома им в селото. Рашков ги е заплашил, а след това ги е наплюл, както е сторил с журналистите. Малко след това ромската фамилия събират в Катуница хора от Столипиново, за да сплашат местните. Прегазен е 19-годишният Ангел Петров, а убиецът му Симеон Йосифов вече е осъден на 15 години затвор. И тогава, и в момента Кирил Рашков все първи е звънял в полицията, за да се оплаква.

Когато Радко Паунов и Ваня Драганова отишли в 4-то районно полицейско управление, им станало ясно, че ромският бос ги е изпреварил с позвъняване и оплакване от тях. По жалбата на двамата журналисти в прокуратурата е образувано досъдебно производство и предстои разследване на инцидента. Plovdivutre.bg припомня, че когато са нападнати, репортерите са били на обществено място – на тротоар встрани от хотела на Рашкови на ул. „Света Гора” в центъра на Пловдив. Проверка на Plovdivutre.bg установи, че ромската фамилия ударно ремонтира хотела си, за да се пренесе да живее там.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов