Убиецът на Стефка се появи с патерици в съда

Отложиха делото срещу Владимир Костадинов за 10 юли

Болки в коляното за пореден път отложиха делото за убийството на красивата абитуриентка Стефка Маджарова.

Днес трябваше да се проведе заседание, на което да бъдат изслушани вещи лица от Пловдив и София. Подсъдимият за умишленото убийство на девойката Владимир Костадинов обаче се появи с патерици в съдебната зала.

Адвокатът му Асен Самуилов обясни, че клиентът му продължавал да има болки в коляното. В началото на юни се наложила повторна операция, тъй като след първата от април се появили усложнения. Владимир много го боляло и не можел да участва адекватно в съдебния процес, посочи защитникът му.

За да не бъде нарушено правото на защита, магистратите се принудиха да отложат делото за 10 юли. Съдия Елена Захова не спести забележката към адвокат Самуилов, че е имал цели 15 дни да уведоми съда за здравословното състояние на клиента си, но това не било сторено.

"Разстроени сме много от поредното отлагане на делото. Надяваме се на справедлив съдебен процес, при който извършителят Владимир Костадинов да получи възможно най-строгата присъда - доживотен затвор без право на замяна. Нищо не може да върне детето ни, но не искаме милост, а най-тежкото наказание за убиеца", заявиха близките на мъртвото момиче след делото днес.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов