Издириха шофьора прегазил цветята за Паоло

Майката Красимира не иска да се среща с убиеца на сина си

Полицията в Стара Загора е издирила шофьора, преминал преди дни с автомобила си през купищата цвета, поставени от граждани в памет на прегазения в пешеходна зона 4-годишен Паоло.

Началникът на областната дирекция на МВР в града Иван Чолаков обясни пред bTV, че „човекът е установен, днес е призован, за да му се състави акт за административно нарушение”. Регистрацията на автомобила не е старозагорска, както и собственика му, стана ясно още от полицията.

Снимки на прегазващата възпоменателните букети кола бяха разпространени преди два дни във Фейсбук групата „Моята Стара Загора”. На два от фотосите се вижда автомобилът преди и след като преминава през мястото, на което бяха поставени цветя в памет на загиналия Паоло.

Все още не било ясно в какъв размер ще е паричната санкция за водача, тъй като предстои да бъде изслушана и неговата гледна точка.

„Бяха разполагани автопатрули в пешеходната зона и преди инцидента. От началото на 2014 г. до 30 май броят на нарушенията в тази зона е 66. Като част от сегашните мерки е било изпратено писмо до общината за прекратено влизане на коли в пешеходната зона. Очаква се такова развитие в най-скоро време”, каза още Чолаков.

Красимира Иванова, майка на убитото дете, коментира от своя страна пред bTV, че все още става свидетел на безразсъдно шофиране в рамките на града. Тя призова всички зад волана да не предприемат действия, с които да застрашават човешки живот.

„Не искам, нямам сили на този етап да се срещна с шофьора (убил Паоло – бел.ред.). Справедливостта е той да получи максимално наказание. Това, че е под домашен арест носи обществен смисъл, носи усещането за безнаказаност сред хората”, допълни почернената майка, която вече непрекъснато държала за ръка дъщеря си при излизане на разходка.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов