Стара Загора посреща Театър „Българска армия”

"Да разлаем кучетата" в старозагорската опера на 19 юни от 19.30ч.

Спектакълът на ТБА започва с изпълнението на Васил МИХАЙЛОВ, който подскача в средата на сцената около едно прекалено късо – недостигащо с метър и двайсет въже на църковната камбана. Как световният мир, еко-равновесието и бъдещето на човечеството зависят от най-добрия приятел на българина кучето? Ще разберете от вдовицата Софка – Стефка ЯНОРОВА и прескачащият оградата й нощем Даскал – Георги КАДУРИН. От европейски ориентираните Репортерка – Гергана ДАНДАНОВА и екоактивистката Капка – Анастасия ИНГИЛИЗОВА и недодяланите селяндури Коста Испанеца – Георги КЪРКЕЛАНОВ и Кукера – Тигран ТОРОСЯН.
Къде е мястото му между вярата и безбожието. Какъв е той – европеец или варварин? Какъв иска да бъде?

Отговорът и значението на тези въпроси през много смях и разправии в кръчмата ще „бистрят” Кмета – Борислав СТОИЛОВ (гост), Кръчмаря от кариерата –Мирослав КОСЕВ, Полицая – Милен МИЛАНОВ, цигането –Веселин АНЧЕВ и евро-инспектора Ван дер Хор –Мирослав ПАШОВ.

„Основното е любовта, любовта към традициите, любовта към ближния, колкото и различен да бъде, колкото и голям чукундур да е. Да обичаш, не може да се дели, не можем да бъдем чужденци, когато седнем на масата, защото масата ни е много малка и на тази маса и се раждаме, и умираме и така ни минава животът. Каквито и да сме, каквото и да си говорим, каквито и простотии да сме вършили, важното и основното е любовта, защото без нея сме загубени. ”(думи на автора Емил Атанасов)


 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов