Риана-Модна икона на годината

Певицата разказа за родния си Барбадос и какво е отключило любовта и към модата

Риана бе наградена за „Модна икона” за 2014г. на годишната церемония за наградите на Съвета на модните дизайнери в САЩ, а трофея й връчи Ана Уинтур, главен редактор на сп. „Вог”.

Провокативният тоалетът, с който Риана се яви пред бляскавото множество от представители на модната индустрия, потвърди думите й - украсена с хиляди кристали прозрачна мрежеста рокля, оставяща малко на въображението, пише vesti.bg.

"За мен модата винаги е била защитен механизъм. С нея можех да компенсирам слабостите си. В модата има правила, но те са за това - да бъдат нарушавани", сподели Риана.
На церемонията в центъра "Линкълн" отличия получиха още Джоузеф Алтузара (награда за дамско облекло), дизайнерите на лейбъла Пъблик скуул (награда за мъжко облекло) и сестрите Ашли и Мери-Кейт Олсън (награда за аксесоари).

Дизайнерът на "Диор" Раф Симънс беше удостоен с международен приз, а наградата за цялостно творчество беше връчена на Том Форд.

Емоционален момент от церемонията се оказа връчването на приза на учредителите на Бетан Хардисън - бивш модел и собственичка на модна агенция. Хардисън беше представена от Наоми Кембъл, която със задавен глас описа възхищението си от нея.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов