3000 лева парична гаранция за гръцкия студент, газил Катя

Повдигнато е и обвинение на шофьора на спортния Нисан

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление за причинена по непредпазливост средна телесна повреда при нарушаване на правилата за движение по пътищата за катастрофата на спирката до Герджика, съобщиха от Районна прокуратура-Пловдив.

Припомняме, че при жестокия инцидент гръцкият студент Боскос с Нисан рани сериозно 16-годишната Катерина Матеева.

Наказанието, което законът предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода до три години или пробация.

По делото са разпитани седем свидетели - очевидци, включително водачът на лек автомобил Мерцедес и съпругата му. Предстои установяването на още хора, видели произшествието. По информация на прокуратурата на телефон 112 след инцидента са подадени 22 сигнала.

Постъпило е експертното заключение по назначената съдебна медицинска експертиза. Съгласно нея на пострадалото момиче са причинени няколко средни телесни повреди.

По делото е назначена съдебна авто-техническа експертиза, чието заключение още не е готово. От нея ще се получи експертно мнение относно механизма на пътно-транспортното произшествие и причините за възникването му. Приложени са и множество писмени материали.

По отношение на водача на спортния автомобил Нисан са събрани данни за извършени от него множество нарушения на Закона за движение по пътищата за шофиране с превишена скорост, за което е бил санкциониран по административен ред. Към момента по делото му е повдигнато обвинение по горепосочения текст и по отношение на него е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция в размер 3000 лева”.

Продължават да се извършват активни следствени действия по образуваното досъдебно производство за установяване на фактическата обстановка по случая, съобщиха още от прокуратурата.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов