Ромите излязоха! Вече гласуват ударно!

Новините

25-05-2014, 09:55

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Само за час активността в секции във "Владиславово" е над 10%

Изключително висока активност се наблюдава в избирателните секции в ОУ “Патриарх Евтимии” във Владиславово, съобщава Радио Варна. Още в първия час на изборния ден тук са гласували над 10% от избирателите в списъка.

В 298-ма секционна избирателна комисия броят на гласувалите към 8 часа е 55 души от общо имащи право на глас 534-ма. В секция с номер 300 са гласували 83-ма души от имащи право на глас 845. Най-активни в изборния процес в посочените секции са избирателите от ромски произход. Наблюдатели на партии са готови да подадат сигнал и споделят, че според тях е налице организиран вот.

Пет са подадените сигнали за нарушение в Районната избирателна комисия във Варна. Предимно за поставяне на агитационни материали на места, които не са посочени със заповеди на кметовете от общината. Единият е за поставяне на билборд на една от партиите, който заема повече от 10 процента от разрешената обща площ. Трите сигнала са подадени вчера, а четвъртият рано тази сутрин. Той се отнася за варненското училище „Добри Чинтулов”, подаден е по телефона и отново става въпрос за агитация от определена политическа патрия. Сигналът се проверява в момента.

Един от сигналите е за това, че пред охраната на една избирателна секция – 143 в училище „Найден Геров” неправомерно съставят списъци с имената на членовете на СИК, като за целта се изисква информация от тях, съобщава радио Фокус. Сигналът се проверява.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов