МВР удари депо за наркотици в Бургас

Архив Бургас

22-05-2014, 13:58

Снимка:

снимката е илюстративна

Автор:

Явор Томов

Всичко от Автора

Задържани са Мирослав Горанов и Пламен Ангелов

Спецполицаи разбиха в Бургас депо за разпределение на наркотици и крадени вещи. Ударът е станал в местността "Капчето", в пункт за изкупуване на черни и цветни метали. Пунктът е наблюдаван от известно време, а акцията е извършена след поредната нарко сделка. На място са задържани двама криминално проявени бургазлии -  30 - годишния Мирослав Горанов  и Пламен Ангелов на 35 години.  В близост до тях са открити метамфетамини и амфетамини. Във фургон, в двора на пункта, са намерени и иззети : 18 таблетки амфетамин и множество прекурсори за производство на наркотични вещества. Открит е незаконно притежаван от Пламен Ангелов боен пистолет, калибър 6х35, боеприпаси за оръжието, газов пистолет без необходимата регистрация и 13 стека цигари, без акцизен бандерол. Пунктът е стопанисван от фирмата на Ангелов.  Там са били  разпределяни и изкупувани крадени вещи  и са търгувани наркотици.

В дома на Ангелов, който се намира на булевард "Мария Луиза"  са открити друго количество наркотични вещества, крадени телевизори, компютри, телефони, таблети, видеокамери, фотоапарати, навигация, пробивни машини, злато, четири часовника и др.

По-късно е направено и повторно претърсване на пункта за черни и цветни метали. Там допълнително са намерени медни проводници и тръби, които вероятно също са били откраднати. Двамата са задържани за 72 часа. Предстои да им бъде гледана мярката за неотклонение.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов