Локо остана без треньор

Станков прекрати едностранно своя договор

Локо (Пд) вече официално е без треньор. Днес наставникът Александър Станков пусна заявление за прекратяване на своя контракт едностранно. Специалистът искаше да уведоми за решението си първо собственика на клуба Коко Динев, но не е успял да се свърже с него.

Станков събра футболистите в 11 часа на Лаута и се сбогува с тях след 15-минутен разговор.

Ето какво каза бившият вече треньор на Локо (Пд) пред репортер на Plovdivutre.bg:

Много пъти направих опит да се свържа с президента Динев, но не успях. Днес подадох молба за прекратяване на моя договор. Локомотив винаги ще остане в моето сърце. Който не е бил тук, не го е усетил. Но изкарах една много тежка година. Жалко, че не можахме да работим в атмосфера, която наистина приляга на Локомотив.

Единственото ми желание е този отбор да продължи да съществува, защото без Локо (Пд) няма да е същото в нашето първенство. Този отбор е един от големите фактори в „А” група.

За първи път ми се случва да се разделям с голяма тъга. Винаги,  когато съм си тръгвал от някъде, съм оставял нещо след себе си. Сега нямам такова чувство.

Не знам дали г-н Динев ще продължи да бъде президент. Ако не е той, единственото ми желание е този отбор да е добре. Ръководните фактори в клуба заявиха днес, че до няколко дни ще има яснота. Футболистите ще бъдат уведомени допълнително от администрацията на клуба.

Колкото до подготовката, аз съм изчислил, че е добре да се стартира на 16 юни, но вече новият треньор ще решава това. До последния момент държах да уведомя президента, но днес е последният ден.

Има оферти към мен, но на този етап нищо конкретно. Не мога да кажа, че си тръгвам с наведена глава. Моята глава е високо изправена. Не искам да коментирам дали имам да получавам пари. Мога само да кажа, че съм работил със сърце за Локомотив.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов