Кметът на Приморско: Дискриминират общината

Туризъм

25-04-2014, 13:43

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Приморско готови на бунт заради фермата за ципура

Д-р Германов иска в града да има филиал на спешната помощ

Кметът на Приморско д-р Димитър Германов е на мнение, че морската община се дискриминира от държавата, предрид че тя ще бъде една от трите общини в Бургаска област, която ще остане без филиал на спешната помощ.

Това сподели той по време на среща - дискусия в сградата на областната болница в Бургас, свърана с проблемите в спешната помощ в Бургаско.

Оказва се, че в при разкриването на супер модерния комплекс за спешна медицинска помощ, който ще бъде на територията на Бургас, но с филиали в 10 от общо 13-те общини, Примроско е една от прескочените от Здравното министерство.

"Прави ми впечатление, че Приморско се дискриминира по отношение на нуждите от медицинска помощ. Да, общината не е сред най-богатите морски по Черноморието, но през сезона ние посрещаме около 100 хиляди туристи, на практика нямаме нужния медицински персонал и аднимистрацията постоянно търси начини да осигури на жителите възможност за качествено здравно обслужване. Ако бъде разкрит филиал на спешната помощ в Приморско, общината ще съдесйтва максимално за него", обяви д-р Германов.

Междувременно в Приморско има само трима лични лекари, двама от които все още не са придобили специалност обща медицина. Въпрос, който на този етап стои без решение в страната.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов