Катери на Гранична полиция издирват изчезналата Валя

Обмислят дали да включат и водолази в издирването

Катери на Гранична полиция претърсваха цял ден залива в Бургас заради изчезналата медсестра Валентина Иванова. Катерите търсят труп в района на залива, тъй като имало данни от разследващите полицаи, че момичето се е хвърлило от моста малко след полунощ на 15 април.

Обмисля се дали в издирването да се включат водолази, които да търсят около тетраподите и съоръжението на самия мостик. Очакванията на разследващите са след вдигането на температурите през последните дни морето да изхвърли трупа на момичето.

Предполага се, че Валя е преминала по целия мост и е скочила от най-вътрешната му част вляво, където се намира асансьорът за инвалиди. Близки на красивото момиче отказват да повярват във версията за самоубийство.

В същото време семейството не допуска журналисти, а часове след изчезването на дъщеря му бащата Иван Иванов е подписал декларация, че не желае полицията да разпространява никаква информация в медиите.
"И ние сме в очакване, няма никакви новини от Валя", сподели за „24 часа" Неда Стайкова, кметица на бургаския квартал "Лозов", където живее семейството на медицинската сестра.

25-годишната Валентина Иванова изчезна на 15 април през нощта, след като слязла от такси на входа на Морската градина.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов