Кунева и Калфин: Издигането на Пеевски за евродепутат е скандално

"Номинацията е обида за българските турци"

Издигането на кандидатурата на Делян Пеевски за член на Европейския парламент е скандално и арогантно решение на Движението за права и свободи, смятат водачите на листи за евровота Меглена Кунева от Реформаторския блок и Ивайло Калфин от АБВ.

В сутрешния блок на Нова телевизия двамата коментираха, че номинацията на Пеевски, който беше издигнат вече от няколко структури на движението, е подигравка с българите и обида за българските турци.

"Издигането на Пеевски за евродепутат не прави никаква услуга на ДПС. Кандидатирането му за мен е скандално, защото назначаването му на едно неподходящо място предизвика масови протести у нас”, коментира евродепутатът от левицата, който оглави списъка с кандидат-членове на ЕП на движението на Георги Първанов след разрив с ръководството на БСП.
 
"Очаквам ДПС да има много тежки проблеми с европейското семейство на либералите”, добави Калфин, който припомни, че за скандалното назначение в ДАНС беше намекнато и в последния доклад на Брюксел. "Това е подигравка с българите”, каза още той.
 
"Да правиш политика на инат е изключително грозна рецепта”, коментира и Меглена Кунева. По думите й хората продължават да се възмущават от арогантността.

"Това е много ясен сигнал за всички, които гласуват за ДПС. Това е обида към българските турци”, смята първият български еврокомисар.

По думите на Кунева случилото се не може да се обясни нормално и затова хората търсят конспирация в тази номинация. Излежда така, че ако някой има пари, може да стане евродепутат, допълни водачът на листата на Реформаторския блок.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов