Местят матура на седмокласниците заради евровота

Мисия Варна

31-03-2014, 13:59

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Външното оценяване ще е на 29 май

Датата за провеждане на националното външното оценяване в културно-образователна област "Обществени науки, гражданско образование и религия" на седмокласниците е променена. Причината е, че първоначалната дата - 26 май е обявена за неучебен ден, заради евроизборите. 

Ще се наложи външното оценяване на седмокласниците да се състои на 29 май. Това съобщи министърът на образованието Анелия Клисарова във Варна.

Тя пристигна в морския град за откриването на нов Център за електронно обучение в Икономическия университет, на стойност 700 хиляди лева. Той ще дава възможност кандидатстудентските изпити да се провеждат по електронен път и през цялата година. По думите на Клисарова това е първото висше учебно заведение в страната, което въвежда подобна услуга. 

Занималня за децата до V клас ще е по желание, а не задължителна, съобщи още Клисарова. Министърът уточни, че средства за подсигурени, като се очаква от занималнята да се възползват около 22 хиляди деца в страната. Въпреки осигурените пари обаче, според Клисарова училищата във Варна, както и в София и Пловдив ще имат проблеми с осигуряването на база за провеждането на занятията.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов