Кои цветя носят късмет?

Знаете ли, че някои растения в дома или в офиса ви са по-благопри­ятни и носят повече късмет от останалите?

Когато решите да поставите растение на просперитета във вашия дом или на работното място, растенията с обли листа, ката маранта и нефритеното цвете са отличен избор. Растенията с островърхи листа, като азалията например, като че ли отблъскват късмета.

В офиса паяковото растение поглъща "електронния смог" от компютрите и офис машините. Това миризливо дребно растение се възпроизвежда с бързината на фотокопирните листо­ве! Последните проучвания на НАСА потвърждават, че някои зелени растения пречистват интериора от токсини и замърсяване. Удивително е колко често съвременната наука потвърждава отколешните прин­ципи на Фънг Шуи.

Сухите цветя и растения внасят в дома аурата на смъртта. Традиционно те не се смятат за добър Фънг Шуи. Но ако обичате сухи цветя, доброто ви чувство към тях намалява в известна степен неблагоприятното влияние. Все пак дръжте сухите цветя далеч от главния вход и вратите на стаите. За предпочитане е да ги аранжирате в помещението, където се занимавате с вашето хоби, някъде в задната част на къщата, и да окачите наблизо искрящ, прозрачен кристал, за да балансирате енергиите. Своеобразно лечение е да аранжирате сухите цветя в кристална ваза, тъй като кристалът е благоприятен фън щуй и ще неутрализира проблемната енергия.

Копринените цветя и растения са благоприятен фън шуй, защото коприната е естествено влакно и оттам неувяхващите копринени цветя и растения се свързват с идеята за вечния живот. Изкуствените, пластмасови цветя са лош Фънг Шуи, понеже не са изработени от естествен материал.  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов