Без животни в цирка, Европа налага нови правила

Новините

25-03-2014, 09:59

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Подготвят сценарии за спектакли без животни, но няма идея къде ще ги настаняват

Животните в цирка може да отидат в историята. Заради условията, в които се отглеждат и заради сигурността на зрителите, Европа налага нови правила от догодина. България ще е първата страна, която ще ги приложи, информира Нова телевизия.

Преди 20 години децата нямаха електронни игри, компютри и смартфони. Водеха ги на цирк, за да видят камила, слон или тигър. Днешните деца обаче скоро няма да имат този шанс.
Александър Балкански, който за себе си казва, че е роден в цирка, отказва да приеме новите правила. За разлика от други свои колеги, които преместили бизнеса си в чужбина.

"Те поеха по-лекия път – да емигрират. Едни в Турци, други в чужбина", обяснява Александър Балкански, собственик на цирк "Балкански". Той е подготвен за новата ситуация и има сценарии за спектакли без животни.

Държавата обаче не е готова за промените. От природозащитната организация "Четири лапи" са категорични, че няма къде да бъдат настанени конфискуваните от цирка животни. Засега промяната няма да засегне делфинариумите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов