Застрояването на Кара дере планирано да започне през септември

Мисия Варна

24-03-2014, 15:53

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Планира се създаването на специална работна група, която да подпомага проекта

Проектът "Бляк Сий Гардънс Еко Ризорт", който предвижда застрояването на девствения плаж Карадере, ще се изпълнява в рамките на три години в периода септември 2014 – септември 2017 г. Това съобщава министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пред правителството, става ясно от стенограмата на кабинета.

Правителството на Пламен Орешарски взе решение да даде зелена светлина на проекта на 19 март във Видин. Точката е последна в дневния ред, като нито един министър не е възразил срещу застрояването, става ясно от публикуваната стенограма.

Решението на правителството предизвика нови протести в страната.

Инвеститор в проекта е "Мадара Юръп", собственост на офшорки, които обещаха през тази седмица да излязат от анонимност.

Министър Стойнев е оттеглил предложението си за създаване на междуведомствена работна група за осигуряване на институционална подкрепа за изпълнението на проекта, но това е само временно, става ясно още от стенограмата.

"Това с друга инициатива ще бъде предложено, така че предлагам тази работна група сега да не я одобряваме", казва Стойнев.

От публикуваната стенограма не става ясно каква е другата инициатива, за която говори Стойнев.

Цялостният комплекс "Бляк Сий Гардънс Еко Ризорт" предвижда изграждането на жилищен и курортен комплекс със смесено хотелско, ваканционно и жилищно предназначение в зона за отдих "Бяла-север" в Бяла. Частта от комплекса, за която се иска издаване на сертификат, представлява инвестиция от 105 млн. лв. за изграждане на три хотелски структури и зони за обществено обслужване. Инвестицията ще се осъществи върху имоти с обща площ около 247 дка. Разкритите нови работни места ще са 500, представя Стойнев проекта пред министрите. mediapool.bg



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов