Кой се движи гратис в столичния градски транспорт?

Общинският съвет прие икономическата рамка за 2014 година за транспортното обслужване с обществен градски транспорт

Част от гратисчиите в градския транспорт в София са служители на министерства и хора с добри доходи - това е установила проверка на Столичната община. Днес Общинският съвет прие икономическата рамка за 2014 година за транспортното обслужване с обществен градски транспорт.  

По повод проблема с гратисчиите зам. - кметът по транспорта Любомир Христов обясни, че не е въпрос на финансова невъзможност, а по скоро на отношение и нежелание да се заплаща услугата, която се потребява. Тезата, че някой не плаща градски транспорт, защото не може да си го позволи, вероятно не е на 100% вярна, допълни той, цитиран от „Фокус”.

На въпрос, от кои министерства са служителите, които са в нарушения, Христов посочи, че няма такава информация.

Според съветниците от БСП има реална опасност Столичният градски транспорт да завърши годината с недостиг от нови 34 милиона лева. 

Нагласени финансови параметри в икономическата рамка за 2014 година на транспортното обслужване на София, видя  общинският съветник от БСП Калоян Паргов, информира БНР. Той коментира: „ Пак имаме едно нагласяване на параметрите, включително финансовите, както и километрите, спрямо възможностите на Столична община. Това, което трябва да очакват столичани, са по-големи интервали на наземния градски транспорт, който да компенсира недостига на средства и дано не се окажем прави, че в края на тази година ще имаме нова дупка в транспорта от порядъка на 34 милиона”.

Любомир Христов обясни, че общината е предвидила над 23 милиона лева за покриване на евентуални загуби на транспортните оператори през тази година. По думите на столичани, ще получат подобрена транспортна услуга



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов