Таен инвеститор може да построи стадион на „нафтата”

Преди време известен бургаски футболен мениджър предложи да се изгради стадион за 5000 зрители в близост до Меден Рудник

Ръководството на Нефтохимик води разговори с представител на бизнеса, който може да построи нов стадион на отбора в региона на Бургас. Засега обаче името и фирмата на благодетеля остават тайна. Преди време бившият изпълнителен директор на клуба Благо Митрев имаше среща с потенциални кандидати, които желаеха да инвестират в база и стадион и дори огледаха спортната база на Минералните бани, но различни пречки спряха осъществяването на плана.

По-същото време известен бургаски футболен мениджър предложи също да се изгради стадион за 5000 зрители в близост до Меден Рудник, като имаше и план за осъществяването на проекта, който обаче също не срещна достатъчна подкрепа и остана само като добро намерение.

Ако наистина се намери фирма или консорциум, който да вложи необходимите средства в изграждането на нова база за отбора, тя ще приеме както Детско – юношеските и мъжката формации на клуба, така и други футболни отбори от Бургас, които имат нужда от база за подготовка.

Очаква се още тези дни да започнат разговори с кмета на града за предоставянето на терен за бъдещото строителство на спортната база. От Нефтохимик заявиха и че има готовност в спортното съоръжение да бъдат инвестирани около 1 милион лева, които обаче ще са недостатъчни за изграждане на нов стадион, но биха могли да се вложат в изграждането на нов дренаж на терена в Долно Езерово или Ветрен, както и обновяване на сега съществуващите трибуни, ако се постигне споразумение за ползването на Общинската база.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов