Нафтата падна от Дунав с 0:1 след две пропуснати дузпи

Следващата контрола на Нефтохимик ще е отново срещу отбора на Дунав, като мястото на провеждане ще се уточни допълнително

Отборът на Нефтохимик загуби с 0:1 контролата срещу Дунав Русе, играна на градския стадион в Карнобат. Домакините от града бяха се постарали да почистят терена от снега, но въпреки това той затрудни максимално и двата отбора.

През първото полувреме играта бе равностойна, като гостите успяха да открият резултата при една редките си контраатаки. Домакините, които играха без контузения Михаел Орачев и възстановяващият се от простудно заболяване Галин Димов, вдигнаха оборотите през второто полувреме и създадоха няколко сериозни опасности пред вратата на Дунав. Нападателите обаче направиха сериозни пропуски.

На два пъти Нефтохимик получи правото да изпълни и наказателни удари – дузпи, за игра с ръка в наказателното поле на футболисти на Дунав. Николай Костов и Ивелин Янев обаче пропуснаха и при двата опита да отбележат от бялата точка.

След мача спортният директор на клуба Митко Трендафилов не бе доволен от показаното от футболистите и заяви за Burgasutre, че подготовката за първия мач продължава с още по-засилени темпове. За съжаление обаче остава големият проблем с терена, на който отборът да се подготвя. Този на клубната база в Долно Езерово е наводнен след падналите валежи и топящия се сняг, а в момента други свободни терени за тренировки няма. Най-вероятно отборът отново ще продължи да тренира на спортните центрове Изгрев и Славейков, където обаче изкуствените игрища са маломерни и не дават възможност за пълноценна подготовка.

Следващата контрола на Нефтохимик ще е отново срещу отбора на Дунав, като мястото на провеждане ще се уточни допълнително. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов